Pogram POPŻ 2014-2020 - Efekty w 2015 roku

PODPROGRAM 2015 – uzyskane efekty

  • W ramach POPŻ Podprogram 2015, który był realizowany w okresie maj 2015 – czerwiec 2016 do osób potrzebującym trafiły takie produkty jak mleko, ser podpuszczkowy, ser topiony, makaron świderki, ryż biały, kasza jęczmienna, płatki kukurydziane, kawa zbożowa, groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, dżem truskawkowy, mielonka wieprzowa, klopsiki w sosie własnym, cukier, olej rzepakowy.
  • Pomoc żywnościowa trafiła do 22557 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
  • Wydaliśmy osobom potrzebującym ponad 1449 ton żywności.
  • W ramach Podprogramu 2015 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 118 warsztatów edukacyjnych w których wzięły udział 1510 osoby.

 

Rodzaje przeprowadzonych warsztatów:

  • Edukacja ekonomiczna – 33 spotkania, 439 uczestników
  • Żywieniowo – dietetyczne – 37 spotkań, 462 uczestników
  • Kulinarne – 41 spotkań, 546 uczestników
  • Niemarnowania żywności – 7 spotkań, 63 uczestników