Zaznacz stronę

PODPROGRAM 2016 – efekty

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 – czerwiec 2017, skierowany do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z
    marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
  2. Współpracowaliśmy z 47 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa mazowieckiego
  1. Pomoc żywnościowa trafiła do 23 881 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej, w tym:
    – kobiet 11 670
    – mężczyzn 12 211
  1. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    -1202,958 ton żywności
    – 133 165 paczek żywnościowych
  1. W ramach Podprogramu 2016 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 138 warsztatów edukacyjnych, w których uczestniczyło 3087 osób, w tym:
    – kobiet 2344
    – mężczyzn 743
  1. Rodzaje warsztatów:
  • Ekonomiczne – 37 spotkań dla  851 uczestników, w tym:
    – kobiet 612
    – mężczyzn  239
  • Żywieniowe – 47 spotkań dla 1048 uczestników, w tym:
    – kobiet 889
    – mężczyzn 159
  • Kulinarne – 32 spotkań dla 691 uczestników, w tym:
    – kobiet 567
    – mężczyzn  124
  • Niemarnowanie żywności – 22 spotkań dla 497 uczestników, w tym:
    – kobiet 276
    – mężczyzn 221