Pogram POPŻ 2014-2020 - Efekty w 2015 roku
			
			PODPROGRAM 2015 – uzyskane efekty
- W ramach POPŻ Podprogram 2015, który był realizowany w okresie maj 2015 – czerwiec 2016 do osób potrzebującym trafiły takie produkty jak mleko, ser podpuszczkowy, ser topiony, makaron świderki, ryż biały, kasza jęczmienna, płatki kukurydziane, kawa zbożowa, groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, dżem truskawkowy, mielonka wieprzowa, klopsiki w sosie własnym, cukier, olej rzepakowy.
 - Pomoc żywnościowa trafiła do 22557 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
 - Wydaliśmy osobom potrzebującym ponad 1449 ton żywności.
 - W ramach Podprogramu 2015 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 118 warsztatów edukacyjnych w których wzięły udział 1510 osoby.
 
Rodzaje przeprowadzonych warsztatów:
- Edukacja ekonomiczna – 33 spotkania, 439 uczestników
 - Żywieniowo – dietetyczne – 37 spotkań, 462 uczestników
 - Kulinarne – 41 spotkań, 546 uczestników
 - Niemarnowania żywności – 7 spotkań, 63 uczestników